Portobello’s met kalfslever en appel

Portobello.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 4 portobello’s
  • ca. 150 g kalfslever
  • 8 partjes appel
  • 1 ui

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180 graden. Maak de portobello’s schoon. Verwijder desteel. Verhit een scheutje olijfolie in een (hapjes)pan. Bak de portobello’szachtjes in de olijfolie. Laat ze rustig gaar worden. Strooi er peper en zoutover en houd ze warm in een ovenschaal afgedekt op bijvoorbeeld een rechaud. Baknu kort de plakjes lever (= medium). Leg ze bij de paddestoelen. Houd ook dezewarm.  Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak nu de uiringen lichtbruin.Voeg het laatst de appelpartjes toe. Laat de appel samen met de uien evendoorgaren, zonder dat de appel te zacht wordt. Snij de lever in reepjes.Vermeng dit met de ui en de appel. Verdeel dit over de platte kant van deportobello’s en zet het geheel enkele minuten in een warme oven.

Lekker met gekookte krieltjes

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie