Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 3 perziken
- 1 bosuitje
- 1 limoen
- 2 eetlepels fijngehakte koriander
- 1 theelepel sambal oelek
- evt. zout en peper
Bereidingswijze
Schil de perziken voorzichtig, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees inkleine stukjes. Snij het bosuitje in flinterdunne ringetjes. Boen de limoenschoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Schep in een schaal deperzik met de uiringetjes, de geraspte limoenschil, het limoensap, de sambal ende koriander door elkaar. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe en laat desalsa minstens 15 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Per persoon ongeveer 120 g fruit
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, natriumbeperktdieet, vezelverrijkt dieet, energiebeperkt dieet
Lekker bij gebakken vis en kip.