Perzikensalsa

perzik_b_sa_00e_f00142.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Rauw

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 3 perziken
  • 1 bosuitje
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 1 theelepel sambal oelek
  • evt. zout en peper

Bereidingswijze

Schil de perziken voorzichtig, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees inkleine stukjes. Snij het bosuitje in flinterdunne ringetjes. Boen de limoenschoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Schep in een schaal deperzik met de uiringetjes, de geraspte limoenschil, het limoensap, de sambal ende koriander door elkaar. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe en laat desalsa minstens 15 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Per persoon ongeveer 120 g fruit

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, natriumbeperktdieet, vezelverrijkt dieet, energiebeperkt dieet

Lekker bij gebakken vis en kip.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie