Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 sjalot of kleine ui
- 100 g shii-take
- 100 g oesterzwammen
- 1 eetlepel olie met eventueel sesamolie
- 1/2 rode peper
- 2 eetlepels gehakte koriander
- 8 bladeren ijsbergsla of rijstpapier
- sojasaus
- zout
Bereidingswijze
Snijd de sjalot in reepjes. Maak de paddestoelen schoon en scheur ze inrepen. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit daarin de sjalot. Voeg depaddestoelen toe als de sjalot glazig wordt. Schep af en toe om. Snijd de peperin de lengte doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de peper fijn en voeg dezetoe aan de paddestoelen. Schep om. Maak op smaak met wat zout en eventueelsesamolie. Schep de koriander erdoor. Verdeel de vulling over de slabladeren enrol ze losjes op. Zet ze eventueel vast met een cocktailprikker. Geef ersojasaus in een schaaltje bij.
Per persoon ongeveer 100 gram groenten