Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- ca. 100 g shii-takes
- 100 g waspeen
- 50 g peultjes
- 1 dl rijstewijn of sherry
- 1 flinke eetlepel pistachenoten
- 1 eetlepel grof gesneden basilicum
- 1/4 eetlepel geraspte citroenschil
- klontje boter of margarine
Bereidingswijze
Maak de shii-takes schoon. Snij de stelen eraf. Snij de worteltjes inplakjes. Blancheer de shii-takes en de rest van de groenten in een pan metkokend water enkele minuten. Laat de groenten daarna even in een vergietuitlekken. Verhit de boter of margarine in pan of wok. Voeg de fijn gesnedencitroenschil en de groenten toe. Laat het geheel zachtjes smoren (bakken). Voegde rijstewijn toe en laat nog even smoren, totdat de groenten glanzen. Doe er ophet laatst de basilicum bij. Verdeel het gerecht over 2 borden en strooi depistachenootjes erover.
Dit gerecht bevat ca. 120 g groenten per persoon.
Allergie informatie: bevat lactose, noten (pistache)
Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet, natriumbeperkt dieet, vezelverrijkt dieet
Dieet variatietip: Neem olie in plaats van boter/margarinebij lactose intolerantie of als je streng vegetarisch bent. Pistache noten kunje door cashewnoten vervangen of eventueel andere noten. Kun je helemaal geennoten eten? Vervang ze dan door 2 eetlepeltjes geraspte kaas (aan het eindtoevoegen). Vervang bij energiebeperking alcohol door sojasaus (ca. 3 – 4eetlepels naar smaak) en laat de noten staan.
Serveren met (pandang) rijst.