Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 struikjes witlof
- 10 lychee’s
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook of 1 theelepel gedroogde bieslook
- zout
- peper
Bereidingswijze
Maak de lychees schoon en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees invieren. Roer een sausje van de yoghurt, sinaasappelsap, zout, peper en bieslook.Maak de witlof schoon en snij de groente in reepjes. Schep in een kom delychees, witlof en het sausje voorzichtig door elkaar. Lekker bij gebakkenaardappelgerechten. Garneer eventueel met een opengesneden lychees.
Per persoon ongeveer 100 g groenten.
Allergie informatie: bevat lactose
Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten),glutenvrij dieet, natriumbeperkt dieet (mits je geen/nauwelijks zout toevoegt),vezelverrijkt dieet, energiebeperkt dieet,
Dieet variatietip: Neem lactose vrije yoghurt bij lactoseintolerantie. Volg je energieverrijkt dieet, gebruik dan room in plaats vanyoghurt. Voor energie- of eiwitverrijking kun je een paar eetlepeltjesfijngehakte walnoten of pecannoten aan het gerecht toevoegen.
uh24ww