Hamhoorntjes met mangomousse

hamhoorntjesmetmangomousse.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 120 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 rijpe mango
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1/2 l slagroom
  • 2 eetlepels kwark
  • 8 plakjes rauwe ham
  • 4 sla bladeren

Bereidingswijze

Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit. Pureer het vruchtvlees.Week de gelatine ca. 10 minuten in koud water. Verwarm het sinaasappelsap ineensteelpan en los de gelatine al roerende erin op. Laat de gelatine iets afkoelen.Klop de slagroom stijf. Schep slagroom, kwark en gelatine door de mangopuree.Laat de mousse in de koelkast opstijven. Doe de mangomousse in een spuitzak.Spuit op elk plakje ham schuin een streep mousse en rol de ham op als eenhoorntje. Spuit nu de hoorntjes eerder vol met mangomousse. Serveer de hoorntjesop een bedje van sla.

Per persoon ongeveer 50 gram fruit

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie