Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 4 lente-uitjes
- 6 sneetjes casinobrood
- 8 takjes dille
- 2 eetlepels zure room
- peper
- 4 plakjes gerookte zalm
- 40 g gewassen veldsla
- eventueel 1 theelepel geraspte mierikswortel
Bereidingswijze
Haal van iedere lente-ui voorzichtig het buitenste blad er heel af en bewaarze voor garnering. Snij de rest in dunne ringetjes. Snij de korstjes van hetbrood. Hou wat mooie topjes dille achter voor garnering en hak de rest fijn.Meng in een kommetje de zure room met de dille (en de mierikwortel) en breng opsmaak met peper. Bestrijk 2 sneetjes brood met de helft van de room. Beleg zeieder met een plakje zalm, bestrooi met de helft van de lente-ui en dek af meteen sneetje brood. Herhaal dit met de rest van de zure room, zalm, lente-ui enbrood. Snij iedere clubsandwich een keer diagonaal door. Snij uit deachterhouden lente-ui 4 mooie lintjes en knoop deze om de sandwiches. Steek erde topjes dille tussen en serveer ze op 2 bordjes op een bedje van veldsla.