Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 venkelknol
- 1/2 appel
- citroensap
- 1 sinaasappel
- 25 g gehakte walnoten
- 4 eetlepels zure room
- peper
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Kippeneivrij dieet.
Verwijder zonodig de buitenste lelijke bladen van de venkel. Haal nu 2 gavebladeren eraf en snij de rest van de venkel in reepjes. Snij de halve appel inblokjes en besprenkel met citroensap. Schil boven een kom de sinaasappel als eenappel tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Vermeng ineen kom de venkel, appel, sinaasappelpartjes en de walnoten. Roer de zure roomlos met het opgevangen sinaasappelsap en voeg wat peper toe. Schep het sausjedoor de salade. Leg de venkelbladeren op 2 kleine bordjes. Vul de venkelbladenmet de salade.
Per persoon ongeveer 100 g groenten en 25 g fruit
Lekker met stokbrood.