Geroosterde witlof met kaas en honing

witlof.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Grillen/Roosteren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 struikjes witlof
  • 50 g mascarpone
  • 50 g geraspte geitenkaas
  • 1 – 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 1/2 eetlepel honing of sinaasappelbloesem-honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Vet de bakplaat van de oven in met olie. Maak de witlofblaadjes los, was zeen dep ze droog. (Er zijn circa 25 stuks nodig, de kleinste blaadjes worden nietgebruikt.) Neem de tijmblaadjes van de takjes en meng tijm, mascarpone,geitenkaas en peper door elkaar. Vul de blaadjes witlof met het kaasmengsel enleg ze op de bakplaat. Druppel de honing erover en bestrooi met pijnboompitten.Schuif de witlofblaadjes circa 5 cm onder de hete grill en rooster ze in 2 – 3minuten goudbruin.

Dit gerecht bevat circa 100 gram groente per persoon.

 

Allergie informatie: bevat lactose

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet,energieverrijkt dieet

Dieet variatietip: Heb je lactose intolerantie en kun jegeen geitenkaas eten? Dan kun je hem proberen te vervangen door hardeNederlandse kaas (bijvoorbeeld Goudse kaas). De meeste mensen met lactoseintolerantie kunnen harde Nederlandse kazen verdragen. Gaat het niet, kun je hemeventueel vervangen door een mix van eigeel van gekookt ei en wat mayonaise.Voor energiebeperking neem één lepeltje pijnboompitten en vervang mascarponedoor dikke magere kwark. Neem de helft van de geitenkaas.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie