Thaise mie met paddenstoelen

thaisemiemetpaddestoelen.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 250 g witte champignons of kastanjechampignons
  • 1 – 2 eetlepels kant-en-klare groene curry pasta
  • 1 stronk paksoi
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 125 g Chinese mie
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereidingswijze

Pel en snijd de ui fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.Was de paksoi en snijd deze in repen. Snijd de lente-ui in reepjes.

Verhit de olie in een wok en bak daarin de ui tot deze glazig is. Voeg dechampignons toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Week ondertussen de mievolgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan de champignons 1 eetlepelcurry of meer naar smaak toe, schep goed om en bak dit ongeveer 1 minuut. Voegde paksoi toe en bak de groente ongeveer 1 minuut mee. Schep af en toe om.

Laat de mie goed uitlekken. Schep de mie door het champignonmengsel. Garneerhet gerecht met sesamzaad en reepjes lente-ui.

Vervang de champignons eens door 250 gram gemengde paddestoelen.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie

Heb je alle tools in huis voor een gezond leven?Koken en tafelen doe je met z'n allen

Heb jij alles in huis om lekker te tafelen? Koken die je voor een goede gezondheid én gezelligheid! Met de juiste tools is dat altijd genieten!