Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 ui
- 250 g witte champignons of kastanjechampignons
- 1 – 2 eetlepels kant-en-klare groene curry pasta
- 1 stronk paksoi
- 2 lente-uitjes
- 1 eetlepel olie
- 125 g Chinese mie
- 2 eetlepels sesamzaad
Bereidingswijze
Pel en snijd de ui fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.Was de paksoi en snijd deze in repen. Snijd de lente-ui in reepjes.
Verhit de olie in een wok en bak daarin de ui tot deze glazig is. Voeg dechampignons toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Week ondertussen de mievolgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan de champignons 1 eetlepelcurry of meer naar smaak toe, schep goed om en bak dit ongeveer 1 minuut. Voegde paksoi toe en bak de groente ongeveer 1 minuut mee. Schep af en toe om.
Laat de mie goed uitlekken. Schep de mie door het champignonmengsel. Garneerhet gerecht met sesamzaad en reepjes lente-ui.
Vervang de champignons eens door 250 gram gemengde paddestoelen.