Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 225 g kleine okra’s
- zout
- peper
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- paar druppels Tabasco
- 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes in olie
- 1 eetlepel verse koriander
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Kippeneivrij dieet.
Verhit een eetlepel olijfolie in een wijde pan. Was de okra’s en dep ze goeddroog. Snij de zijkantjes van de okra’s en bak ze 2 minuten in de met olijfolieverhitte pan. Bestrooi met zout en peper. Voeg 1,5 dl water toe, dek de pan afen kook de okra’s in circa 7 minuten beetgaar. (Voeg eventueel meer water toe).Giet de groente af. Klop een dressing van de andere eetlepel olijfolie, hetcitroensap, Tabasco, zout en peper. Pers het teentje knoflook erbovenuit en roerdit door de dressing. Schenk de dressing over de nog warme okra’s en laat desalade afkoelen en intrekken. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijdze in reepjes. Garneer met reepjes tomaat en blaadjes koriander.
Dit gerecht bevat 100 gram groente per persoon.