Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 2 teentjes knoflook
- 500 g rode uien
- 500 g lamslappen
- 1 laurierblad
- 3 kruidnagels
- 2 takjes oregano of 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 blik tomaten
- 3 eetlepels rozijnen
- 2 dl volle yoghurt op kamertemperatuur
Bereidingswijze
Pel en snipper de knoflook en de uien. Was de rozijnen. Bestrooi het vleesmet peper en zout en braad het in de olie met boter rondom bruin. Neem het vleesuit de pan en fruit de uien en de knoflook. Fruit het laurierblad, de tijm en dekruidnagelen ook even mee. Voeg dan de tomaten met het vocht en de rozijnen toeen breng het geheel aan de kook. Roer de yoghurt erdoor en leg het vlees in depan. Deksel erop en in ca. 45 minuten gaar stoven. Even op smaak brengen metpeper en zout. Serveren met aubergine en in de schil gekookte aardappelen.
Bevat per persoon: 1875/445 kJoules/kcal, 27 g eiwit, 31 g vet, 15 gkoolhydraten.