Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 2 paprika’s
- 1 tomaat
- 1 lente-ui
- 2 takjes koriander
- 2 eetlepels olijfolie
- 2/3 eetlepels limoensap
- zout
- versgemalen peper
- 4 rundersteaks, op kamertemperatuur
- 25 gram boter
- Verder: plastic diepvrieszak
Bereidingswijze
Verwarm de ovengrill voor en rooster hieronder de paprika’s in 10 minutenrondom zwart. Laat de paprika’s ca. 10 minuten in een dichtgeknooptediepvrieszak rusten. Ontvel de paprika’s onder koud stromend water en snijd hetvruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadjes en snijdde tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui en koriander fijn. Roer in een kom depaprika’s, tomaat, lente-ui, koriander, olijfolie, limoensap, zout en peper doorelkaar tot een salsa. Verhit de boter in een koekenpan, kruid de steak met peperen bak deze in ca. 4 minuten rondom bruin en rosé van binnen. Breng de steak opsmaak met zout. Verdeel de steaks over 4 borden en schep er salsa over. Lekkermet rijst en gegrilde maïskolf.