Geroosterde rode kool met parmaham

geroosterderodekoolmetparmaham.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 70 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Grillen/Roosteren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • ca. 400 g rode kool
  • 2 sjalotten
  • 1 friszure appel
  • 1 – 2 eetlepels azijn of balsamicoazijn
  • 2 eetlepels port of cranberrydrank
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1/2 eetlepel suiker
  • 40 g parmaham

Bereidingswijze

Dieet: Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet, Kippeneivrij dieet

Verwarm de oven voor op 225 graden C.

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en het harde stuk van destronk. Snij de kool in niet te grote stukjes. Pel en halveer de sjalotten.Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in flinke blokken. Schep ineen grote, lage ovenschaal rode kool, sjalot, appel, olie, azijn, port, tijm,laurier, suiker, zout en peper door elkaar. Spreid het mengsel uit op de schaalen dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in het midden van de ovenen rooster de kool in circa 1 uur gaar. Verwijder het aluminiumfolie na circa 50minuten en schep alles om. Leg de plakken ham op de kool en bak deze circa 10minuten mee.

Dit gerecht bevat circa 200 gram groente en 50 gram fruit perpersoon.

Lekker met aardappelpuree.

Hoofdingrediënten

Reageren