Summerpudding

framboos.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Nagerecht

Bereidingswijze: Rauw

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250 g aardbeien
  • 250 g frambozen
  • 75 g poedersuiker
  • 100 g bosbessen
  • 100 g bramen
  • 5 – 6 sneetjes witbrood zonder korstjes
  • slagroom

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Cholesterolbeperkt dieet, Vezelrijk dieet.

Maak de aardbeien en frambozen schoon. Snij de helft van de aardbeien inkleine stukjes. Pureer de andere helft van de aardbeien met de helft van deframbozen in een keukenmachine. Breng de puree met poedersuiker aan de kook.Schil intussen de perziken, halveer ze, verwijder de pit en snij het vruchtvleesin stukjes. Maak de bosbessen schoon. Voeg perzikstukjes en bosbessen toe aan dekokende puree en laat het ca. 3 minuten meekoken tot de stukjes zacht zijn. Maakintussen de bramen schoon.

Neem de pan van het vuur en voeg de rest van aardbeien, frambozen en debramen toe. Laat het mengsel iets afkoelen. Bekleed een puddingvorm aan debinnenkant met vershoudfolie. Bedek wanden en bodem van de vorm met 2/3 van desneetjes brood. Snij hierbij het brood eventueel bij. De vorm moet helemaalbedekt zijn. Schenk de helft van het vruchtenmengsel met het vocht in de vorm.Breng hierop nog een laagje brood aan. Schenk de rest van het vruchtenmengselmet het vocht in de vorm. Dek de vorm af met de rest van het brood.

Leg een bord in de vorm (bord moet er in vallen en de pudding aandrukken) enleg iets zwaars op het bord om het te verzwaren. Laat de pudding ca. 24 uur inde koelkast opstijven. Stort de pudding op een mooie schaal.

Per persoon ongeveer 200 gram fruit

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie