Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 doosje paddenstoelen seizoen melange (150 g)
- 1 flinke courgette
- 150 g kalfsgehakt
- 100 g roquefort kaas
- peper
- zout
- scheutje olie
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 180 graden.
Maak de paddestoelen schoon en snij de stelen in stukjes. Snij de kaas inkleine blokjes. Snij de courgette in de lengte doormidden en verwijder dezaadkern (je krijgt dan een soort bootje). Blancheer de 2 helften in kokendwater met wat zout gedurende 5 minuten. Schep de courgettehelften uit de pan enspoel ze af met koud water. Verhit in een koekenpan of wok een scheutje olie.Bak de paddestoelen kort in de olie. Vermeng in een kom de paddestoelen met hetgehakt en wat peper en zout. Vul de courgettehelften met het gehakt en leg destukjes roquefortkaas er bovenop. Leg de gevulde courgette helften in eenovenvast schaal. Plaats de schaal ca 20 min. in de oven.
Lekker met tomatensaus en kruimige aardappeltjes.