Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 400 g gesneden witte kool
- 1/2 kleine ui
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1 dl sinaasappelsap
- 2 theelepels gemberpoeder of djahé
- 2 – 3 theelepels kerriepoeder
- 2 sinaasappels
- zout
- peper
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet.
Pel en snipper de ui.
Verhit de boter of margarine in een pan en bak de ui even mee. Voeg de kooltoe. Doe de gemberpoeder en kerriepoeder ook in de pan. Schep goed om. Voeg desinaasappelsap toe en laat de kool met het deksel op de pan in ongeveer 10-15minuten gaar smoren.
Snij intussen de sinaasappel met een scherp mesje dik als een appel. Snij hetvruchtvlees tussen de vliesjes uit. Schep de partjes sinaasappel ongeveer 3minuten voor het eind van de smoortijd door de kool. Voeg naar smaak zout enpeper toe.
Dit gerecht bevat ruim 200 gram groente en 100 gram fruit perpersoon.
Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.