Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Voorgerecht
Bereidingswijze: Grillen/Roosteren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 500 g groene asperges
- 150 g gerookte zalm
- 3 eetlepels olijfolie
- ca. 3-5 takjes dille
Bereidingswijze
Snij de zalm in plakjes. Was de asperges en snij van de onderkant ongeveer 2cm af. Dep de asperges met het keukenpapier droog en bestrijk ze met 2 eetlepelsolie. Verhit de grillpan. Rooster de asperges in de grillpan in ongeveer 5minuten beetgaar. Keer ze regelmatig om. Rangschik de asperges op 2 borden enverdeel de plakjes zalm erover. Leg tenslotte de takjes dille erop. Besprenkeleventueel met een dressing van olie, citroensap, mespunt suiker en wat mosterd.
Per persoon ongeveer 200 gram groenten
Allergie informatie: bevat vis
Geschikt voor: vegetariërs (die wel vis eten), glutenvrijdieet, energieverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet
Dieet variatietip: volg je een energiebeperkt dieet? Neemdan 0,5 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels citroensap voor de dressing en doe ergeen suiker bij.