Eigenschappen
Bereidingstijd: 45 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 lente-uitjes
- 1 portobello
- 2 teentjes knoflook
- 125 g geitenkaas
- 375 g verse spinazie
- olijfolie
- 1 theelepel verse tijmblaadjes
- ca. 60 g rozijnen
- zout
- peper
- 200 g voorgekookte aardappelschijfjes
- 1 enkele kipfilet
- 3 eetlepels vloeibare honing
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 180 graden.
Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine stukken van ca. 3 cm lengte.Veeg de portobello schoon. Snij de portobello in plakjes. Pel en snipper deteentjes knoflook. Snij de geitenkaas in dunne plakjes. Was de spinazie grondigin ruim koud water. Laat de spinazie goed uitlekken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de lente-ui, de helft vande knoflook en de portobello ca. 5 minuten zachtjes op een laag vuur. Voeg watzout, peper en de helft van de tijm toe. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een woken bak hierin de rest van de knoflook 1 minuut zachtjes. Voeg de spinazie indelen toe en roerbak de spinazie al omscheppend op een hoog vuur tot hetgeslonken is en het kookvocht verdampt. Voeg de rozijnen, de rest van de tijm enzout en peper naar smaak toe. Zet de 2 uitsteekringen op ovenvaste borden. Vulde ringen achtereenvolgens met de aardappelschijfjes, de lente-ui met portobelloen de spinazie. Leg er de plakjes geitenkaas boven op. Laat de taartjes in deoven warm worden (10 – 15 minuten).
Snij intussen de kip in dunne reepjes (ca. 1/2 cm dikte). Bestrooi dekipreepjes met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bakde kipreepjes rondom in ca. 5 minuten gaar en bruin. Verwarm intussen de honigzachtjes op een laag vuur. Neem de borden uit de oven en verwijder deuitsteekringen. Leg op ieder taartje een kipreepje. Leg er de rest van dekipreepjes omheen. Druppel er wat warme honing omheen. Bestrooi het met desesamzaadjes en garneer met wat tijmtopjes.
Per persoon ongeveer 150 gram groenten
continuously i used too read smaller pposts which
also clear thewir motive, andd that is alo happenhing with tbis article which I
am reafing at thijs time.
I savor, ccause I fohnd exctly what I waas having a loook for.
You’ve ended my four dday lkng hunt! God Blesss you man. Havee
a great day. Bye