Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 sjalot of kleine ui
- 250 g kastanjechampignons
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1/2 liter groentebouillon van een tablet
- 2 dl pakje koksroom
- zout
- peper
- 2 eetlepels gehakte peterselie
Bereidingswijze
Hak de sjalot fijn. Maak de champignons schoon. Snij enkele champignons inplakjes en de rest in stukjes. Verhit de boter of margarine in een kookpan enbak de ui. Voeg de stukjes champignons toe, als de ui glazig wordt. Voeg na 2minuten de bouillon toe. Breng de bouillon aan de kook en laat deze 5 minutenzachtjes doorkoken. Pureer de soep in de pan met een staafmixer (of in eenkeukenmachine). Voeg de room en de plakjes champignon toe en breng de soep alroerende opnieuw aan de kook, zodat de koksroom licht kan binden. Maak het opsmaak met zout en peper. Garneer met de gehakte peterselie.
Per persoon ongeveer 125 gram groenten
Lekker met geroosterd brood.