Eigenschappen
Bereidingstijd: 60 min
Menugang: Voorgerecht
Bereidingswijze: Grillen/Roosteren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 50 g eekhoorntjesbrood
- 75 g reuzechampignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1/2 theelepel honing
- 1 theelepel pesto
- 1/4 rode ui
- zout
- peper
- 1/2 bosje bieslook
- 1 eetlepel pijnboompitten
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet,
Borstel het eekhoorntjesbrood en de champignons schoon. Verwijder hetonderste stukje van de steel. Snij de paddestoelen en champignons in de lengtein dunne plakken. Verdeel de plakken, elkaar iets overlappend over 2 borden.Roer een dressing van de olijfolie, balsamico azijn, honing en pesto. Snij derode ui in zeer kleine stukjes. Roer de ui door de dressing. Breng de dressingop smaak met peper. Verdeel de helft van de dressing over de paddestoelen. Dekde borden af met plasticfolie en laat de paddestoelen vervolgens 30 minutenmarineren. Hak de bieslook in grove stukken. Rooster de pijnboompitten ondervoortdurend roeren in een droge koekenpan in 5 minuten lichtbruin. Haal deborden uit de koelkast na die 30 minuten. Strijk met een kwastje de rest van dedressing over de paddestoelen en strooi er de pijnboompitten en bieslook erover.