Provençaalse venkelsoep

provvenkelsoep.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Soep

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 grote venkelknollen
  • 1 prei
  • 2 worteltjes
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 125 g verse pasta
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 100 g bacon
  • 4 dikke sneetjes bruin vloerbrood

Bereidingswijze

Verwarm 1 el olie en bak hierin de baconrepen in ± 4 min. goudbruin. Neem zeuit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm weer 2 el olie en bakhierin de prei 4-5 min. Voeg de venkel en wortel toe en bak ze 2-3 min. mee.Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg tijm en laurier toe enkook de soep ± 15 min. op zacht vuur. Kook de pasta de laatste 2-3 min.* mee.Pureer in de keukenmachine de tomaat met de basilicum, knoflook en 2 el olie toteen glad mengsel. Breng de soep op smaak met zout en peper. Strooi de bacon enwat venkelgroen over er soep. Serveer met het brood en detomaten-basilicumpuree.

Uit de Tip Culinair venkel-special. Deze goed gevulde groentesoep is eenprima hoofdmaaltijd. Houdt u van knapperige groenten? Kook de soep dan ietskorter. De luchtige tomatenbasilicumpuree zorgt voor het mediterrane accent.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie