Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 2 grote venkelknollen
- 1 prei
- 2 worteltjes
- 2 takjes verse tijm
- 1 blaadje laurier
- 125 g verse pasta
- 2 grote rijpe tomaten
- 1-2 teentjes knoflook
- 100 g bacon
- 4 dikke sneetjes bruin vloerbrood
Bereidingswijze
Verwarm 1 el olie en bak hierin de baconrepen in ± 4 min. goudbruin. Neem zeuit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm weer 2 el olie en bakhierin de prei 4-5 min. Voeg de venkel en wortel toe en bak ze 2-3 min. mee.Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Voeg tijm en laurier toe enkook de soep ± 15 min. op zacht vuur. Kook de pasta de laatste 2-3 min.* mee.Pureer in de keukenmachine de tomaat met de basilicum, knoflook en 2 el olie toteen glad mengsel. Breng de soep op smaak met zout en peper. Strooi de bacon enwat venkelgroen over er soep. Serveer met het brood en detomaten-basilicumpuree.
Uit de Tip Culinair venkel-special. Deze goed gevulde groentesoep is eenprima hoofdmaaltijd. Houdt u van knapperige groenten? Kook de soep dan ietskorter. De luchtige tomatenbasilicumpuree zorgt voor het mediterrane accent.