Roergebakken mediterrane aardappeltjes

roergebakkenmediterraneaardappeltjes.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 450 g vastkokende aardappels
  • 75 g ontpitte zwarte olijven
  • 4 takjes basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 g rucola
  • zout
  • peper
  • magnetronfolie

Bereidingswijze

Schil de aardappels en halveer ze. Doe ze met 1 eetlepel water in eenmagnetronschaal en dek ze af met magnetronfolie. Gaar ze in 4 – 5 minuten op volvermogen. Laat ze 10 minuten nagaren.Snij intussen de olijven in ringetjes en debasilicum in reepjes. Snij de aardappels in partjes. Verhit de olie in een wok.Bak de aardappelpartjes in 4 – 6 minuten op een hoog vuur goudbruin. Voeg deolijven toe en bak ze 1/2 minuut mee. Voeg de rucola met de basilicum toe en bakdit 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Per persoon ca. 175 gram aardappel

Heerlijk met een stukje vis uit de oven.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie