Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 450 g vastkokende aardappels
- 75 g ontpitte zwarte olijven
- 4 takjes basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 g rucola
- zout
- peper
- magnetronfolie
Bereidingswijze
Schil de aardappels en halveer ze. Doe ze met 1 eetlepel water in eenmagnetronschaal en dek ze af met magnetronfolie. Gaar ze in 4 – 5 minuten op volvermogen. Laat ze 10 minuten nagaren.Snij intussen de olijven in ringetjes en debasilicum in reepjes. Snij de aardappels in partjes. Verhit de olie in een wok.Bak de aardappelpartjes in 4 – 6 minuten op een hoog vuur goudbruin. Voeg deolijven toe en bak ze 1/2 minuut mee. Voeg de rucola met de basilicum toe en bakdit 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.
Per persoon ca. 175 gram aardappel
Heerlijk met een stukje vis uit de oven.