Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Nagerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 500 g rabarber
- 1 theelepel maizena of custardpoeder
- suiker of vloeibare zoetstof
- 2 plakjes diepvriesbladerdeeg
- kaneel
- 1/2 losgeklopt ei
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 220 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijeen stukje van de boven- en onderkant van de rabarber en was de stengels. Snijde rabarber in stukjes. Kook de rabarber in een pan met weinig water in ongeveer10 minuten gaar. Roer een klontloos papje van de maïzena en een beetje water.Voeg dit al roerende toe aan de rabarbermoes en laat deze binden. Voeg naarsmaak suiker of zoetstof toe. Doe de moes in 2 ovenvaste schaaltjes. Dek deschaaltjes af met een plakje bladerdeeg. Bestrijk het deeg met ei en strooi erkaneel en suiker over. Laat het dakje in de oven in 15 – 20 minuten lichtbruinworden.
Per persoon ongeveer 100 gram groenten
Je kunt ook kant en klare rabarbermoes uit een potje nemen.