Knolselderij met tomatensaus

knolselderijmettomatensaus.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1/2 – 1 kleine knolselderij
  • zout
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 ui
  • 1/2 kleine prei
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 dl gepureerde tomaten
  • eventueel geraspte kaas

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet.

 Snij de knolselderij in plakken en schil deze. Snij de plakken in kleineblokjes. Kook de knolselderij in weinig water met een snufje zout in 10 – 15minuten gaar. Snij ondertussen de paprika in dunne reepjes. Was de prei en maakde groente schoon. Snij de prei in dunne ringen. Pel en snipper de ui. Verhit deolie in een pan en bak de ui samen met de uitgeperste knoflook zachtjes. Voeg depaprika, prei en Italiaanse kruiden toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Doede gepureerde tomaten erbij en warm de saus goed door. Giet de knolselderij afen doe deze in een schaal. Schenk de tomatensaus erover. Strooi er eventueelgeraspte kaas over.

Per persoon ongeveer 200 g groenten

Lekker met aardappelen of pasta.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie