Wortelkaasballetjes

geglaceerdeworteltjes.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Frituren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 150 g waspeen
  • 1 bosuitje
  • 2 sneetjes oud brood
  • ca. 60 g geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel fijngeknipte peterselie
  • 1 klein ei
  • 1 – 2 eetlepels bloem
  • zout
  • cayennepeper
  • ca. 4 eetlepels paneermeel
  • frituurolie

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet

Maak de worteltjes schoon en rasp ze fijn. Snij het bosuitje fijn. Snij dekorstjes van het brood en verkruimel het fijn. Meng in een kom de wortelrasp,bosui, broodkruim, kaas en peterselie. Voeg ei, bloem, zout en cayennepeper toe.Meng alles goed door elkaar tot een stevig, samenhangend mengsel, kneed hetliefst even door met de handen. Vorm kleine balletjes van het mengsel en wentelze door paneermeel.

Verhit de frituurolie tot 170 C en bak de wortelballetjes in gedeelten gaaren goudbruin, in 3 – 4 minuten. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Per persoon ongeveer 75 gram groenten

Lekker als vegetarisch diner met gegrild Turks brood, een yoghurtdip en een frisse salade.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie