Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 100 g sperzieboontjes
- 1 prei
- 200 g shii-take
- 150 g oesterzwammen
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie
- scheutje oestersaus
- 1 eetlepel gehakte koriander
- 150 g rijst
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was desperzieboontjes en halveer ze. Was de prei en snij deze in ringetjes. Maak depaddestoelen schoon en scheur ze in stukken. Verhit de olie in een wok en bakdaarin de boontjes beetgaar. Voeg de prei toe en bak deze 1 minuut mee. Schep afen toe om. Voeg dan de paddestoelen toe en pers de knoflook erboven uit. Bak depaddestoelen even mee. Schep af en toe om. Maak het groentemengsel op smaak metoestersaus. Schep de saus door de groenten. Serveer de roergebakken groenten metde rijst en garneer met de koriander.
Per persoon ongeveer 300 gram groenten