Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 100 g verse spinazie
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- ca. 80 g bacon
- 125 g witte champignons
- 1/2 avocado
- 1 citroen
- 1 theelepel fijngehakte verse bieslook of gehakte lente-uitjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel droge sherry
- 1/2 theelepel geraspte citroenschil
- mespunt suiker
- mespunt mosterdpoeder
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Was de spinazie grondig in ruim koud water, verwijder harde, dikke stelen enverkleurde blaadjes en laat goed uitlekken.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de bacon op een hoog vuur aanbeide kanten zeer bros. Laat de bacon uitlekken en afkoelen op keukenpapier.Snij de bacon in kleine stukjes. Doe de spinazie in een grote saladekom. Borstelde champignons schoon. Snij de avocado in dunne plakjes en besprenkel goed methet sap van een halve citroen. Schik de avocadoplakjes op de spinazie. Voeg erde schoongemaakte champignons aan toe en strooi er de bacon en de bieslook oflente-uitjes over.
Doe de olijfolie, sherry, 1 eetlepel citroensap, geraspte citroenschil,suiker, mosterdpoeder en zwarte peper naar smaak in een pot met schroefdeksel.Schud de inhoud krachtig tot alles goed gemengd is tot een dressing. Schenk vlakvoor het opdienen de dressing over de salade
Per persoon ongeveer 100 gram groenten