Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- tajerblad van ca. 300 g
- 1 – 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 – 3 cm gemberwortel
- 1/2 kleine ui of rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel Thaise vissaus (nam pla)
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 theelepels aardappelzetmeel
- 1/2 rode peper
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Kippeneivrij dieet, Gluten.
Snij de bladeren los van de stelen van het tajerblad. Snij het onderste stukvan de stelen en schil de dikke stelen. Snij ze daarna in stukjes. Halveer debladeren overlangs, verwijder de nerf, stapel enkele bladeren op elkaar, rol zeop en snij ze dwars op de draad in smalle reepjes. Blancheer de reepjestajerblad in ruim kokend water met zout, 2-3 minuten, giet ze af en laat ze goeduitlekken.
Verhit een wok, voeg de olie toe en bak de geschilde, in plakjes gesnedengemberwortel, met de gepelde en fijngehakte ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg devissaus en oestersaus met het tajerblad toe. Roerbak samen 3-4 minuten. Roer hetaardappelzetmeel in een kopje uit met een klein beetje water tot een papjezonder klontjes. Schuif het tajerblad aan een kant van de wok, verwijder deplakjes gemberwortel en bind het vocht met het aangelengde aardappelmeel. .Breng op smaak met zout en de in hele smalle ringetjes gesneden rode peper.
Dit gerecht bevat circa 150 gram groente per persoon.
Lekker bij vis en witte rijst.