Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 150 g koolraap
- 125 g wortel
- 100 g komkommerzout
- peper
- 100 g kruidenroomkaas of light-kruidenroomkaas
- 2 eetlepels crème fraîche of kwark
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Kippeneivrij dieet
Snij de koolraap in dikke plakken, weeg 150 gram af en schil de plak(ken).Schil de wortel dun. Was de komkommer. Schil met een dunschiller of kaasschaafdunne linten (spaghetti) van de groenten en doe de koolraap en wortel in eenstoommandje of hittebestendig vergiet. Strooi er wat zout over. Breng een grotepan met ruim water aan de kook en stoom de koolraap en de wortel boven hetkokende water, afgedekt, in circa 15 minuten net gaar. Voeg de laatste 3 minutende linten komkommer toe aan de groenten. Roer intussen de kruidenroomkaas uitmet de créme fraiche of kwark en peper naar smaak. Verwarm de saus, laat nietkoken. Serveer de groentespaghetti met de kruidenkaassaus en gekooktekrielaardappelen.
Dit gerecht bevat 175 gram groente per persoon.