Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Magnetron
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- ca. 200 g macaronigroenten
- 100 g witte bonen uit pot of blik
- 1/2 liter kokende groentebouillon
- 1/2 pak tomatenpassata
- 1 eetlepel verse basilicum
- 2 theelepels gedroogde oregano
Bereidingswijze
Doe de macaronigroenten met de tomatenpassata en oregano in eenmagnetronbestendige maatkan of schaal met een inhoud van 2 liter en breng alles,afgedekt, aan de kook in de magnetron, 5-7 minuten, ca. 750 Watt. Voeg de wittebonen toe en warm deze nog even mee, afgedekt, 1-2 minuten, ca. 750 Watt. Schenkde kokende groentebouillon erbij en voeg de in reepjes gesneden basilicum toe
Per persoon ongeveer 100 gram groenten
Allergie informatie: bevat lactose (kaas)
Geschikt voor: vegetariërs (die kaas eten), glutenvrijdieet, vezelverrijkt dieet, energiebeperkt dieet, eiwitverrijkt dieet
Dieet variatietip: Kaas kun je zo nodig (lactoseintolerantie, vegetariër of energiebeperking) weg laten. Doe er gewoon iets meeroregano en basilicum bij! De meeste mensen met lactose intolerantie kunnen welharde Nederlandse kazen eten. Gaat het niet? Dan kun je kaas eventueel vervangendoor een hardgekookt eitje. Voor eiwitverrijking neem juist iets meer kaas.Gebruik natrium arme bouillon tablet bij natrium beperking.
Lekker met ciabatta of olijvenbrood en geraspte Parmezaanse kaas.