Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 200 g winterwortel
- 1/2 courgette
- 1 rode paprika
- 3 bosuitjes
- 150 g gerookte kipfilet
- 2 eetlepels olie
- 1 teentje knoflook
- 1/2 eetlepel tandoorikruiden
Bereidingswijze
Dieet: Kippeneivrij dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet.
Schil de wortels met een dunschiller. Snij de wortel en courgette in dunnerreepjes van ca. 5 cm lang. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij ookde paprika in lange dunne reepjes. Snij 2 bosuitjes in stukken van ca. 3 cm ensnij het laatste uitje in dunne ringetjes. Snij de kipfilet in reepjes.
Verhit de olie in een wok en bak de knoflook even heel zachtjes aan. Roer detandoorikruiden erdoor en schep ook de wortel, courgette, paprika en stukkenbosui erdoor. Roerbak het geheel ca. 3 minuten, schep dan de kip erdoor enroerbak alles nog 1 minuut. Voeg 2-3 eetlepels water toe en laat de groente innog 2-3 minuten beetgaar worden. Strooi de uiringetjes erover.
Per persoon ongeveer 200 g groenten
Lekker met witte en wilde rijst.
Thiis iss rezlly interesting, You are a vewry skillerd blogger.
I’ve joineed yohr rss feed and lkok forward tto seeking mode of youur excellent post.
Also, I’ve shared your site in mmy socal networks!