Champignonpuddinkjes met oranje paprika

paprika_recept_overige6.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 45 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 100 g pistachenootjes
  • 1 ui
  • 200 g champignons
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • 2 theelepels Dijonmosterd
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika of gele paprika
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels slagroom
  • zout
  • peper
  • suiker
  • verse bieslook
  • 4 soufflébakjes

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180 graden. Hak de pistachenootjes fijn in eenkeukenmachine of hakmolen. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoonen hak ze fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak ui en champignonsop een laag vuur ca. 5 minuten. Doe het over in een keukenmachine en pureer hettot een glad mengsel. Klop de eieren los in een kommetje. Doe gehaktepistachenootjes, ei, melk en mosterd bij de champignon-uipuree in dekeukenmachine en laat het 15 seconden meedraaien. Breng op smaak met peper enzout. Vet 4 soufflébakjes in met boter. Verdeel de puree over de bakjes. Dek afmet aluminiumfolie en zet het ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven tot deinhoud stevig is. Was intussen de paprika, halveer ze, verwijder de zaadlijst ensnij het vruchtvlees in blokjes. Pel de sjalot en hak hem fijn. Pel de knoflook.Verhit 1 eetlepel olie in een sauspan. Bak de sjalot op een laag vuur ca. 2minuten. Voeg de paprika toe en pers er de knoflook boven uit en bak het 3minuten mee. Doe over in een keukenmachine en pureer het tot een glad mengsel.Breng de saus in een pan opnieuw aan de kook. Voeg de slagroom toe. Breng opsmaak met zout, peper en voeg eventueel suiker naar smaak toe. Verdeel de sausover 4 bordjes. Schud de puddinkjes uit de bakjes op de borden. Garneer met watlange sprieten verse bieslook.

Hoofdingrediënten

Reageren

8 gedachten over “Champignonpuddinkjes met oranje paprika”

  1. whoah this blog is magnificent i love reading your articles. Keep up the great work! You know, lots of people are searching around for this information, you can aid them greatly.

  2. I do enjoy the way you have presented this specific matter plus it does give me some fodder for consideration. Nevertheless, through everything that I have witnessed, I really trust when the actual commentary stack on that men and women remain on issue and not embark upon a tirade regarding the news du jour. Still, thank you for this outstanding piece and whilst I do not necessarily concur with the idea in totality, I regard the perspective.

  3. Excellent items from you, man. I’ve take into account your stuff previous to and you’re just too magnificent. I really like what you’ve acquired here, really like what you are stating and the best way in which you assert it. You’re making it entertaining and you continue to take care of to stay it wise. I can not wait to learn far more from you. That is really a great website.

  4. Good post. I be taught one thing more difficult on totally different blogs everyday. It will all the time be stimulating to read content material from other writers and practice a bit something from their store. I’d favor to use some with the content on my weblog whether or not you don’t mind. Natually I’ll give you a link in your net blog. Thanks for sharing.

  5. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My site has a lot of exclusive content I’ve either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any methods to help reduce content from being stolen? I’d really appreciate it.

Plaats een reactie