Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 2 stuks venkel
- 2 stuks sjalot
- 2 stuks steranijs
- 1 laurierblad
- 150 gram aardappel
- 1 liter gevogeltebouillon
- 1 mespuntje cayennepeper
- 1 dl pernod
- 1 dl nouilly prat
- ¾ dl slagroom
Bereidingswijze
Sjalotje fruiten in de olijfolie en venkel, aardappel, anijs en lauriertoevoegen. Even roeren. Afblussen met nouilly prat en pernod. Water en bouillontoevoegen en in ca. 20 min. goed gaar koken met deksel op de pan. Steranijs enlaurierblad verwijderen. Soep pureren in blender en door een haarzeef. Op smaakmaken met peper & zout en een beetje cayennepeper. Slagroom lobbig kloppenen verdelen over vier kommetjes. Warme soep over de room schenken. Directserveren.
Een recept van restaurant Valuas.