Venkelsoepje

valuasvenkelsoepje.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Soep

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 stuks venkel
  • 2 stuks sjalot
  • 2 stuks steranijs
  • 1 laurierblad
  • 150 gram aardappel
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 dl pernod
  • 1 dl nouilly prat
  • ¾ dl slagroom

Bereidingswijze

Sjalotje fruiten in de olijfolie en venkel, aardappel, anijs en lauriertoevoegen. Even roeren. Afblussen met nouilly prat en pernod. Water en bouillontoevoegen en in ca. 20 min. goed gaar koken met deksel op de pan. Steranijs enlaurierblad verwijderen. Soep pureren in blender en door een haarzeef. Op smaakmaken met peper & zout en een beetje cayennepeper. Slagroom lobbig kloppenen verdelen over vier kommetjes. Warme soep over de room schenken. Directserveren.

Een recept van restaurant Valuas.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie