Gesmoorde knolselderij met room en kruiden

knolselderij.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij
  • enkele takjes peterselie en bieslook
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel kaneel
  • zout

Bereidingswijze

Snij de knolselderij in plakken. Schil ze dik en was ze. Snij de selderij inblokjes. Smelt de boter of margarine in een pan en schep de knolselderij erdoor.Voeg zout en kaneel toe. Sprenkel de citroensap erover. Smoor de knolselderijmet het deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar. Knip intussen depeterselie en bieslook fijn. Roer de créme fraiche en kruiden door deknolselderij en doe dit over in een schaal.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten

 

Allergie informatie: bevat selderij, peterselie

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, energiebeperkt dieet

Dieet variatietip: Selderij is essentieel voor het gerecht.Peterselie kun je wel vervangen door selderij of dille. Voor energieverrijkingneem 2 eetlepels crème fraîche en neem iets meer margarine/olie voor het bakken.

Lekker met gekookte aardappelen.

Hoofdingrediënten

Reageren

1 gedachte over “Gesmoorde knolselderij met room en kruiden”

Plaats een reactie