Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1/2 struik bleekselderij
- 125g champignons
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1 teentje knoflook
- zout
- peper
Bereidingswijze
Snij de stronk en bladeren van de bleekselderij. Schrap met een mesjeeventueel harde nerven eraf. Was de bleekselderij en snij de stengels in dunnereepjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper deui. Verhit de boter of margarine in een braadpan en fruit de ui. Pers deknoflook erboven uit. Schep bleekselderij en champignons erdoor. Laat debleekselderij en champignons in gesloten pan in ongeveer 10-15 minuten gaarworden. Schep de groenten af en toe om. Maak op smaak met zout en peper.
Per persoon ongeveer 150 gram groenten
Allergie informatie: bevat lactose, bleekselderij
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, natriumbeperktdieet, energiebeperkt dieet
Dieet variatietip: Heb je lactose intolerantie? Gebruik oliein plaats van boter voor het bakken. Neem voor energieverrijking 2-3 eetlepelsolijfolie voor het bakken en voeg eventueel wat cashewnoten aan het gerecht toeals het klaar is.
Lekker met kip en gebakken aardappelen