Crostini met knoflooktapenade

knoflook_vo_04b_S_u00033.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 10 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 4 teentjes knoflook
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 10 groene ansjovisolijven
  • 1 eetlepel cashewnoten
  • 2 takjes basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie en wat olie voor bestrijken
  • 2 kleine ciabatta’s

Bereidingswijze

Pel 3 teentjes knoflook. Hak ze in een keukenmachine met de zongedroogdetomaten, olijven, cashewnoten en basilicum tot een grove tapenade. Voeghalverwege de olijfolie toe.Snij de ciabatta’s in plakken. Halveer het laatsteteentje knoflook. Wrijf een kant van de plakken brood hiermee in. Verwarm eengrillpan voor en bestrijk deze met olie. Bak het brood aan beide kanten mooigoudbruin. Geef de knoflooktapenade bij het gebakken brood.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie