Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 4 teentjes knoflook
- 4 zongedroogde tomaten
- 10 groene ansjovisolijven
- 1 eetlepel cashewnoten
- 2 takjes basilicum
- 1 eetlepel olijfolie en wat olie voor bestrijken
- 2 kleine ciabatta’s
Bereidingswijze
Pel 3 teentjes knoflook. Hak ze in een keukenmachine met de zongedroogdetomaten, olijven, cashewnoten en basilicum tot een grove tapenade. Voeghalverwege de olijfolie toe.Snij de ciabatta’s in plakken. Halveer het laatsteteentje knoflook. Wrijf een kant van de plakken brood hiermee in. Verwarm eengrillpan voor en bestrijk deze met olie. Bak het brood aan beide kanten mooigoudbruin. Geef de knoflooktapenade bij het gebakken brood.