Amsoi uit de magnetron

amsoiuitdemagnetron.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Magnetron

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 500 g amsoi
  • 1 eetlepel bruine suiker of goela djawa
  • 1 theelepel zout
  • 15 g boter of margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel Chinese ketjap of sioe
  • 75 g gekookte ham of pekelvlees

Bereidingswijze

Dieet: gluten vrij dieet, lactose vrij dieet

Snij de bladeren los van de stengel en verwijder de harde uiteinden van debladstelen. Was de bladeren, droog ze en snij ze heel fijn in repen van 1 cmbreedte. Leg de amsoi in een grote, magnetronbestendige, schaal en strooi desuiker en het zout erover. Kneed de groente met de handen tot er vocht uitkomt.Laat de amsoi in een vergiet goed uitlekken (circa 15 minuten). 

Verhit de boter of margarine, onafgedekt, in de grote magnetronbestendigeschaal, 15-30 seconden, ca. 750 watt. Voeg de gepelde, fijngehakte knoflook enin stukejs gesneden tomaat toe, zet de schaal terug in de magnetron, onafgedekt,1 minuut, ca. 750 watt, roer goed en doe de uitgelekte amsoi erbij.
Zet de schaal in de magnetron, afgedekt, 4-6 minuten, ca. 750 watt. Scheptussentijds een- tweemaal om.
Breng de amsoi op smaak met de Chinese ketjap en roer de in blokjes gesneden hamof pekelvlees erdoor. Zet nog 1 minuut, onafgedekt, in de magnetron, ca. 750watt.
Lekker met rijst of mie.
Tip: neem voor een hoofdgerecht 150 gram ham of pekelvlees of – vegetarisch – inketjap gemarineerde met de knoflook en tomaat meegebakken tahoe.

Dit gerecht bevat ruim 200 gram groente per persoon.

Hoofdingrediënten

Reageren

2 gedachten over “Amsoi uit de magnetron”

  1. Yourr style is so unique in comnparison tto ther folks I’ve
    read stuff from. Maany tuanks ffor posting whn yyou have tthe opportunity, Guedss I’ll juxt bookmark thgis site.

Plaats een reactie