Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Magnetron
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 500 g amsoi
- 1 eetlepel bruine suiker of goela djawa
- 1 theelepel zout
- 15 g boter of margarine
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 1 eetlepel Chinese ketjap of sioe
- 75 g gekookte ham of pekelvlees
Bereidingswijze
Dieet: gluten vrij dieet, lactose vrij dieet
Snij de bladeren los van de stengel en verwijder de harde uiteinden van debladstelen. Was de bladeren, droog ze en snij ze heel fijn in repen van 1 cmbreedte. Leg de amsoi in een grote, magnetronbestendige, schaal en strooi desuiker en het zout erover. Kneed de groente met de handen tot er vocht uitkomt.Laat de amsoi in een vergiet goed uitlekken (circa 15 minuten).
Verhit de boter of margarine, onafgedekt, in de grote magnetronbestendigeschaal, 15-30 seconden, ca. 750 watt. Voeg de gepelde, fijngehakte knoflook enin stukejs gesneden tomaat toe, zet de schaal terug in de magnetron, onafgedekt,1 minuut, ca. 750 watt, roer goed en doe de uitgelekte amsoi erbij.
Zet de schaal in de magnetron, afgedekt, 4-6 minuten, ca. 750 watt. Scheptussentijds een- tweemaal om.
Breng de amsoi op smaak met de Chinese ketjap en roer de in blokjes gesneden hamof pekelvlees erdoor. Zet nog 1 minuut, onafgedekt, in de magnetron, ca. 750watt.
Lekker met rijst of mie.
Tip: neem voor een hoofdgerecht 150 gram ham of pekelvlees of – vegetarisch – inketjap gemarineerde met de knoflook en tomaat meegebakken tahoe.
Dit gerecht bevat ruim 200 gram groente per persoon.
What’sup to all, howw iis everything, I think evdry onee iis getting more from this website, and your
viess aree pleasant ffor new visitors.
Yourr style is so unique in comnparison tto ther folks I’ve
read stuff from. Maany tuanks ffor posting whn yyou have tthe opportunity, Guedss I’ll juxt bookmark thgis site.