Oosterse sperziebonen met taugé

tauge.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 400 g sperziebonen
  • 75 g taugé
  • 25 g katjang pedis of pinda’s2
  • 1 dl groentebouillon
  • eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel olie of roerbakolie

Bereidingswijze

Snij de puntjes van de sperziebonen af. Halveer de sperziebonen. Verhit deolie in een wok en schep de sperziebonen erdoor. Voeg de pindakaas en bouillontoe en breng het geheel al roerende aan de kook. Kook de sperziebonen in ca. 10minuten beetgaar. Hak de pinda’s grof, schep ze met de taugé door desperziebonen en verwarm alles nog 2 tot 3 minuten.

Per persoon ongeveer 200 g groenten

 

Allergie informatie: bevat pinda’s (pindakaas)

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, energieverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Volg je een energiebeperkt dieet, kiesdan voor light pindakaas, doe er geen extra pinda’s of katjang pedis bij, enneem maar een 0,5 eetlepel olijfolie voor het roerbakken.

Lekker met rijst en kipfilet.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie