Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 400 g sperziebonen
- 75 g taugé
- 25 g katjang pedis of pinda’s2
- 1 dl groentebouillon
- eetlepels pindakaas
- 1 eetlepel olie of roerbakolie
Bereidingswijze
Snij de puntjes van de sperziebonen af. Halveer de sperziebonen. Verhit deolie in een wok en schep de sperziebonen erdoor. Voeg de pindakaas en bouillontoe en breng het geheel al roerende aan de kook. Kook de sperziebonen in ca. 10minuten beetgaar. Hak de pinda’s grof, schep ze met de taugé door desperziebonen en verwarm alles nog 2 tot 3 minuten.
Per persoon ongeveer 200 g groenten
Allergie informatie: bevat pinda’s (pindakaas)
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, energieverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet
Dieet variatietip: Volg je een energiebeperkt dieet, kiesdan voor light pindakaas, doe er geen extra pinda’s of katjang pedis bij, enneem maar een 0,5 eetlepel olijfolie voor het roerbakken.
Lekker met rijst en kipfilet.