Slastamppot

botersla.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 kroppen botersla
  • 1½ kilo aardappels
  • ½ liter melk
  • 25 gr boter
  • 250 gr. magere spekblokjes
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ theelepel zout
  • mespuntje nootmuskaat

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen en snij ze aan stukken. Breng ze aan de kook in20 minuten. Bak intussen de dobbelsteentjes spek langzaam uit en maak de slaschoon. Snij het fijn. Breng de melk aan de kook. Giet de aardappelen af enstamp ze met de boter,  het zout, de nootmuskaat en de melk tot een smeuïgepuree. Roer de sla er kort door heen.

Serveertip: presenteer met gekruimeld hard gekookt ei.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie