Eigenschappen
Bereidingstijd: 40 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 2-3 venkelknollen
- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- 150 gram licht belegen boerenkaas
- 2-3 eieren
- 3 deciliter crème fraîche
- 5-6 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 1 eidooier
- 30-40 gram boter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 225 C. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uittot een cirkel van 30 cm Ø. Leg het deeg in de vorm. Prik de deegbodemregelmatig in met een vork en bestrijk de randen en bodem met de losgeklopteeidooier. Bak de deegbodem ± 15 minuten in het midden van de oven. Schakel deoven terug naar 200 C. Bak de venkel ± 10 minuten op zacht vuur in de boter,laat daarbij zoveel mogelijk vocht verdampen. Breng op smaak met peterselie,zout en peper en roer er 75 gram boerenkaas door. Schep dit mengsel op dedeegbodem. Klop de eieren los met de crème fraîche en wat zout en peper. Schenkhet roommengsel op de vulling. Strooi er 75 gram boerenkaas over en bak de taartnog 15-25 minuten in het midden van de oven.
Om de taart wat te verrijken kunt u, voordat u de venkel in de vorm schept, op de voorgebakken bodem wat plakken gerookte zalm leggen. Ook kunt u in plaats van plakken zalm gekookte achterham gebruiken.