Eigenschappen
Bereidingstijd: 75 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 60 g margarine
- mespunt zout
- 110 g bloem
- ca. 2 eetlepels ijswater
- 225 g champignons
- 125 g broccoli
- 1/2 rode paprika
- 250 – 300 g ontbeend kippendijvlees
- 25 g bloem en bloem voor bestuiven
- 20 g boter
- 1 citroen
- 1 1/2 dl kippenbouillon
- zwarte peper
- 1 – 2 eetlepels melk
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 220 graden. Wrijf de margarine met het zout door debloem tot een korrelig mengsel. Voeg zoveel ijswater toe tot een stevig deegontstaat. Dek het af en zet het tot gebruik in de koelkast. Borstel dechampignons schoon met een champignonborsteltje of veeg ze schoon met een stukjekeukenpapier. Snij de champignons in plakjes. Maak de broccoli schoon en verdeeldeze in kleine roosjes. Snij de paprika in stukjes. Snij het kippenvlees instukken. Wentel ze door de bloem. Verhit de boter in een koekenpan en bak hetkippenvlees op een matig vuur ca. 4 minuten rondom lichtbruin. Vul een kleinetaartvorm met champignon, broccoli, paprika en kip. Rasp de schil van decitroen. Meng het citroenrasp met de kippenbouillon en zwarte peper naar smaak.Schenk de bouillon uit over de inhoud in de taartvorm. Rol het deeg op een metbloem bestoven werkblad uit ter grote van de taartvorm. Dek de taartvorm af methet deeg. Maak met een appelboor wat gaatjes in het deeg (en gebruik eventueelwat achtergehouden deeg om er blaadjes van te vormen en ze op het deeg teschikken). Bestrijk het deeg met de melk en bak de taart eerst 15 minuten op 220graden. Schakel daarna de oven terug op 190 graden en bak de taart in 40 minutenaf.
Per persoon ongeveer 150 gram groenten