Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Snack
Bereidingswijze: Magnetron
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- 250 g mozzarella of zachte geitenkaas
- 16 blaadjes basilicum of 16 blaadjes munt
- 1 bakje cherrytomaatjes
Bereidingswijze
Verwijder de uiteinden van de aubergines. Snij ze over de lengte in plakkenvan circa 1 cm dikte. Leg steeds 4 plakken aubergine, naast elkaar, tussenkeukenpapier, in de magnetron, circa 1 minuut, ca. 750 Watt, tot de plakken netzacht zijn. Herhaal dit tot alle 16 plakken zacht zijn.
Bestrijk de plakken aubergine met (knoflook)olie en bestrooi ze met peper enzout.
Snij de mozzarella of de geitenkaas in repen.
Leg op elke plak aubergine een blaadje basilicum en een reep mozzarella of eenblaadje munt en een reepje geitenkaas. Rol de aubergineplakken op en zet ze vastmet een cocktailprikker.
Garneer eventueel met een (gehalveerd) cherrytomaatje.