Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Grillen/Roosteren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 preien
- 1/2 dl olijfolie
- 0,1 dl witte wijnazijn
- zout
- peper
- 1 teentje knoflook
- 1 takje peterselie
- plakjes kaas of Manchegokaas of enkele zwarte olijven
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Vet de bakplaat van de oven goedin met olie. Maak de preien schoon, verwijder de bovenste harde bladeren enhalveer de stengels in de lengte. Snij de stengels in stukken van circa 4 cmlengte. Was de stengels grondig onder stromend water, laat ze goed uitlekken endep ze droog met keukenpapier. Leg de stukken prei op een ingevette bakplaat.Schuif de bakplaat in de bovenste richel in de oven (circa 5 cm onder de hetegrill) en grilleer de stukjes prei in 2 – 3 minuten goudbruin. Maak tussentijdsde marinade. Doe de olijfolie, witte wijnazijn, zout, peper, fijn gehakt teentjeknoflook en fijn geknipte peterselie in de keukenmachine of blender. Laat demachine 1 minuut draaien. Of klop met een garde de olie, azijn, zout, peper,fijn gehakte knoflook en fijngeknipte peterselie tot een homogene massa. Leg denog warme preien in de marinade en dek de prei af met vershoudfolie en een goedpassend plankje of deksel, zodat de marinade goed in de prei kan trekken. Laatde prei helemaal afkoelen. Neem de preien uit de marinade en leg ze op eenschaal. Garneer de preien met plakjes Manchego (Spaanse kaas) of met zwarteolijven. Serveer de gemarineerde prei als voorgerecht of als onderdeel van eensalade.
Dit gerecht bevat 150 gram groente per persoon.