Eigenschappen
Bereidingstijd: 35 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 350 g bloemkool
- 1 ui
- 1/2 dl water
- 1/2 blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes peterselie
- 1/2 theelepel oregano
Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine stukjes.
Pel en snij de ui in kleine stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui al omscheppend. Schep debloemkoolstukjes erdoor en bak ze even mee.
Pers het teentje knoflook erboven uit. Roer de oregano, tomatenpuree en hetwater erdoor.
Smoor de bloemkool in gesloten pan op heel zacht vuur in +/- 20 minuten zachtjesgaar. Voeg halverwege zonodig nog een scheutje water toe.
Knip de peterselie erboven fijn.
Per persoon ongeveer 150 gram groenten
Allergie informatie: bevat peterselie
Geschikt voor: Vegetariërs, glutenvrij dieet, natriumbeperktdieet, vezelverrijkt dieet,
Dieet variatie tip: Dit gerecht is prima geschikt voorenergiebeperkt dieet, als je maar 1 eetlepeltje olie neemt. Je moet wel ietseerder wat water toevoegen tijdens het smoren, zodat het gerecht niet aanbrandt.Peterselie kun je door selderij of dille vervangen. Bestrooi het gerecht metgeraspte kaas, vlak voordat je hem van het vuur haalt of op het bord vooreiwitverrijking.