Bloemkool met ui en peterselie

bloemkool2.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 35 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 350 g bloemkool
  • 1 ui
  • 1/2 dl water
  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1/2 theelepel oregano

Bereidingswijze

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine stukjes. 

Pel en snij de ui in kleine stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui al omscheppend. Schep debloemkoolstukjes erdoor en bak ze even mee.
Pers het teentje knoflook erboven uit. Roer de oregano, tomatenpuree en hetwater erdoor.
Smoor de bloemkool in gesloten pan op heel zacht vuur in +/- 20 minuten zachtjesgaar. Voeg halverwege zonodig nog een scheutje water toe.
Knip de peterselie erboven fijn.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten

Allergie informatie: bevat peterselie

Geschikt voor: Vegetariërs, glutenvrij dieet, natriumbeperktdieet, vezelverrijkt dieet,

Dieet variatie tip: Dit gerecht is prima geschikt voorenergiebeperkt dieet, als je maar 1 eetlepeltje olie neemt. Je moet wel ietseerder wat water toevoegen tijdens het smoren, zodat het gerecht niet aanbrandt.Peterselie kun je door selderij of dille vervangen. Bestrooi het gerecht metgeraspte kaas, vlak voordat je hem van het vuur haalt of op het bord vooreiwitverrijking.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie