Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Roerbakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 150 g gemengde sla
- ca 250 g oesterzwammen
- 1 eetlepel azijn of witte wijnazijn
- 1/2 eetlepel citroensap
- 1 theelepel bouillonpoeder
- zout
- peper
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepels olie of notenolie
Bereidingswijze
Verdeel de gemengde sla over 2 borden. Maak de oesterzwammen met een doekjeschoon en snij grote exemplaren in vieren. Roer in een pannetje de azijn,citroensap, mosterd, bouillonpoeder, zout en peper door elkaar. Klop eerst 2eetlepels olie en dan 3/4 dl water er door. Verhit de derde eetlepel olie in eenkoekenpan. Bak de oesterzwammen op een hoog vuur al voorzichtig omscheppend snelbruin. Verdeel de oesterzwammen over de sla. Verwarm al roerende het sausje opeen zacht vuur. Schenk het over de salade.
Per persoon ongeveer 75 g groenten
Lekker met geroosterd brood.