Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 250 g kastanjechampignons
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 g baby maiskolfjes
- 100 g diepvries doperwten
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel tijm
- zout
- peper
- 250 g magere kwark
- 2 eetlepels melk
- 100 g geraspte oude kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de paprika’s schoon en snij ze instukken. Veeg de champignons schoon en halveer ze. Snipper het sjalotje en hetteentje knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en bak het sjalotje en deknoflook heel even. Schep alle groenten met het chilipoeder, de tijm, zout enpeper naar smaak erdoor. Voeg 2 eetlepels water toe. Smoor de groenten afgedektin ca. 5 – 8 minuten zachtjes beetgaar. Vet een lage ovenschaal in en schep degroenten met vocht erin. Roer in een kom de kwark los met de melk en de gerasptekaas en strijk dit mengsel uit over de groenten. Laat de schotel in het middenvan de oven in ca. 15 – 20 minuten door en door heet worden en mooi goudbruinkleuren.
Per persoon ongeveer 300 g groenten
Lekker met aardappelpuree.