Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 3 pers.
Ingrediënten:
- 6 stronkjes roodlof
- 300 gr suiker
- 200gr peperkoek in blokjes gesneden
- 100gr boter
- 1 citroen
- ½ liter roomijs
- takje verse munt
- snuifje kaneel
Bereidingswijze
Kook de stronkjes roodlof met de helft van het citroensap, 100gr suiker en 1dl water. Mix fijn in een keukenmachine en vermeng met het roomijs. Zet dit eennacht weg in de diepvries. Snijd de overige stronkjes in lange repen en bak zeeven aan in de boter. Doe er der rest van het citroensap en de suiker bij. Laatzachtjes karameliseren en blus met 1 dl water. Strooi er tot slot wat kaneelover. Zet een bodemloze cilinder in het midden van de borden en verdeel er deblokjes peperkoek over. Vul ze verder op met het gekonfijte roodlof. Verwijderde vormpjes en leg op ieder taartje een quenelle roodlofijs. Leg er wat saus bijen werk af met stukjes gedroogde peperkoek en een takje pepermunt.
Recept: Marjo Engelen, Dutch Special Teler