Paprika gevuld met mais

paprika_recept_overige17.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 45 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 eieren
  • 1 dl slagroom
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel fijngeknipte koriander
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 1 blikje mais van ca. 300 g

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 175 graden C. Halveer de paprika’s en verwijder dezaadlijsten. Kook de paprikahelften ca. 5 minuten in ruim kokend water. Laat zein een vergiet uitlekken. Klop de eieren los met slagroom, chilipoeder enkoriander. Roer de helft van de kaas en de maiskorrels erdoor. Vul depaprikahelften met het maismengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal.Strooi de rest van de kaas erover. Bak de gevulde paprika’s in de oven in ca. 30minuten goudbruin en gaar.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Wilt het echt op z’n Mexicaans doen, rooster de hele paprika’s dan eerst bruin in een hete oven van 200 C. Trek het vel van de paprika’s af. U hoeft deze paprika’s dan niet meer te blancheren.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie