Lunchbol met rodebietensalade

lunchbolmetrodebietensalade.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 100 g gare bietjes
  • 1 gekookte aardappel
  • 1/2 ui
  • 1/2 appel
  • 2 augurken
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 theelepels mierikswortel
  • zout
  • peper
  • 1/2 theelepel suiker
  • 2 lunchbollen
  • 50 g veldsla

Bereidingswijze

Kook het ei hard. Ontvel en snij de bietjes, de aardappel en de appel inblokjes. Snij de ui en de augurken klein. Pel het ei en snij het in blokjes.Schep in een kom de bietjes, aardappel, ei, ui, appel en augurk door elkaar.Roer in een kleine kom de mierikswortel door de zure room. Maak het sausje opsmaak met zout, peper en suiker. Schep het sausje door de salade. Snij delunchbollen door. Beleg de onderste helften met de blaadjes sla en schep debietensalade erop. Leg tenslotte de bovenste helften van de broodjes er op.

Per persoon ongeveer 50 g groenten en 25 g fruit

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie